DRIE NIEUWE WIJNGAARDEN…

Geachte relatie,

Even een korte update wat er zoal de laatste maanden aan wijin bijgekomen is.

Sinds 1 september voeren wij de wijnen van “BIOLAND WEINGUT SCHWARZTRAUBER” uit Mossbach in de Pfalz. Gerhard Schwarztrauber is 32 jaar geleden begonnen met biologische wijnen, tegenwoordig maakt hij o.a. fantastische lekkere Auxerrois, drie top Rieslings en ook een heerlijke Spätburgunder. Allemaal als VEGAN BIO-WEIN gecertificeerd.

Op de laatste PRO-WEIN hebben wij contact gelegd met FRANCESCO SCANAVINO uit  PIEDMONTE in ITALIË. Wij bezochten het prachtige wijngoed onlangs (drie kwartier rijden ten zuiden van Alba) en zijn sinds 1 oktober exclusief importeur voor Nederland geworden. Het gaat om de witte ROERO ARNEIS, en natuurlijk de rode NEBBIOLO D’ALBA, BARBERA D’ASTI een fantastisch lekkere BAROLO en de zeer speciale dessert BAROLO CHINATO waarin 21 kruiden zijn verwerkt, waaronder: cardamom en gentiaan.  

Als laatste wijngoed hebben wij toegevoegd uit FRANKENLAND: VDP WEINGUT BICKEL-STUMPF, vanwege hun formidabele SYLVANER wijnen. Het is niet voor niets een VDP WEINGUT: het VERBAND DEUTSCHE PRÄDIKATSWEINEN is een select gezelschap van 190 wijngaarden met heel hoge kwaliteitsnormen en dat proef je.

De drie nu toegevoegde wijngaarden leveren wij uitsluitend aan de HORECA. Deze zijn nog niet in Edam op voorraad, de wijnen (min. 60 flessen) worden direct per DPD vanaf het wijngoed aan de HORECA geleverd.

Zodra de omzet het rechtvaardigd, doen we hetzelfde als met Weingut Matthias Gaul, daarvan hebben wij nu 18 wijnen op voorraad in Edam.

Wij wensen jullie fantastische november en december maanden.

Vriendelijke groeten,

Peter J. Jansen

Register Viniloog van de Wijnacademie

– VICTORY WINES – Voorhaven 107 – 1135 BP Edam –+31612 962 652peet@victorywines.nl