Weingut Bickel Stumpf

 

BICKEL-STUMPF

twee wijngaarden onder één naam

Het wijngoed Bickel-Stumpf in Frankenland bij Würzburg is wel een heel bijzondere omdat het twee verschillende wijngaarden bestaat die 35 kilometer uit elkaar liggen. De ene in Frickenhausen, dat 20 km ten zuiden van Würzburg ligt en de andere in Thüngersheim, dat 15 km ten noorden van Würzburg ligt.

Hoe is dat zo gekomen?

In 1971 reed Reimund Stumpt zijn warte VW kever uit Thüngersheim naar Frickenhausen naar zijn nieuwe vriendin Carmen Bickel. Beiden kwamen uit een wijnboerfamilie en waren enig kind. De ouders dachten dat als de twee zouden trouwen, er één van de twee wijngaarden verkocht zou moeten worden. Dertig jaar noeste arbeid zou door een simpel “ja” verloren gaan.

In 1976 trouwden Reimund en Carmen en besloten om de twee afzonderlijk gelegen wijngaarden als één nieuwe wijngaard te gaan runnen:

Bickel-Stumpf

Zie ook de Bickel Stumpf Brochure!

 

 

Reimund, Carmen, Matthias und Melanie Stumpf

 

 

Foto ein Winzer Hochzeit! tekst:

Hier een goed kaartje van de twee wijngaarden van Bickel Stumpf die dus 35 km uit elkaar liggen met ieder een heel verschillende bodemstructuur.

Op de 4 foto’s hiervoor: de broer van Melanie Stumpf, die heet Reimund en mijn zoon Victor.

Foto’s Wijngaard:

Dit is ‘beeld t/m wijngaard in Thüngersheim (Buntsandstein).

Foto’s Victor en Peet:

Victor en Peet in de Bickel-Stumpf wijngaard in Thüngersheim.

Foto’s Wijngaard

De Bundsandstein wijngaard van Bickel-Stumpf in Thüngersheim.

Foto blad  Johannisberg

Der Johannisberg ligt ten oosten van Thüngersheim, 180-300 meter boven de zeespiegel. Hier breekt ‘Bundsandstein’ door de tektonische plaat van ‘Muschelkalk’, dit heet de ‘Thüngersheimer Sattel’. De wijnen hebben een heel bijzondere zachtheid, helder fruit en een minerale kick.

Foto blad Kapellenberg :

Der Kapellenberg is een stijle wijngaard in Frickenhausen direct aan de Main. Hier groeien al meer dan 1000 jaar druiven. De berg is genoemd naar de Valentius kapel die daar in de 17e eeuw gebouwd werd. De Sylvaner die van deze wijngaard komt is voor de familie Bickel-Stumpf de maatstaf van de Sylvaner uit Frankenland.

 

tekst bij de oesters:

Hoi Monica, graag deze drie foto’s bij Bickel-Stumpf plaatsen. Met de tekst: ‘Muschelkalk Sylvaner trocken 2017’ – Frickenhausen Sylvaner, fijn fruit, geel in ‘t glas, delicate zuren. Aangenaam licht drinken: 12% alc., genoeg ruggegraad om te schenken bij klassieke vleesgerechten of bij lichte groenten zoals: peultjes, tuinbonen of sugar snaps. VDP Ortswein.’