Wijncatalogus van Benier Global Wines – incl. Chamonix Wines

Dag wijnvrienden,

Ik belde gisteren Robert Benier, dat is de eigenaar van Benier Global Wines in Vught waaraan ik Victory Wines in 2008 verkocht. Ik had hem in die tien jaar niet gesproken.

Dit omdat ik voor mijn Lions Club in Purmerend een “Riesling en Pinot Noir Old & New World Proeverij” organiseer. Ik wil ook graag de heerlijke Cape Chamonix Pinot Noir Reserve 2014 uit Franschhoek laten proeven. Deze kost inmiddels € 32,65, geen kattenpis zou mijn opa zeggen. Mijn Matthias Gaul Pinot Noir Steinrassel 2015 kost € 20,70 en is een super glas zoals velen van jullie al weten. Wijnliefhebber Fred Haarman kocht er laatst nog 12 flessen bij…slimme zet. Die Steinrassel is een regelrechte dochter van de BESTE RODE WIJN VAN DUITSLAND 2017 (VINUM nov. 2017) en dat is de “MATTHIAS GAUL ASSELHEIMER ST. STEPHAN FASS 556 PINOT NOIR 2015” niet alleen de naam is een mond vol, maar ook de wijn zelf. Van die AWARD WINNING WINE is maar één vat (225 ltr.) gemaakt. Maar van Pinot Noir druiven om de St. Stephan Lage heen is de Steinrassel Pinot Noir 2015 gemaakt, en die is heel erg lekker. Ik zelf heb de twee wijnen enkele malen naast elkaar geproefd, het enige verschil is dat de Fass 556 naar meer koffie smaakt, regelrechte mokka. Van die WINNING wijn kreeg ik vier flessen, twee schonk ik er op de WINE PROFESSIONAL BEURS j.l. januari, die andere twee heb ik opgelegd. Komt over een jaar of vijf wel…

Kijken we verder door de catalogus, dan valt op dat “mijn” Cape Chamonix Rouge inmiddels € 10,29 kost. Hij kostte in 2008 € 6,50 bij mij. Tsja, alles is duurder geworden zegt men dan.

Hierbij stuur ik de uitgebreide Benier catalogus, let op: alles is EX BTW,  met daarin de oude Victory Wines pareltjes: Cape Chamonix Wine Farm uit de Uitkijkstraat in Franschhoek, Cabrière Estate, Beaumont Wines uit Botrivier let hier op de Hope Marguerite 2015 dit is een fantastische Wooded Chenin Blanc hij kost € 17,55 dat wel, maar dan heb je ook een van de beste witte wijnen uit de Kaap, en Badsberg Cellars uit de Breedekloof (net door de Hugenoten tunnel) voor dessert wijnen.

Ik zou zeggen kom allemaal die Gaul Steinrassel 2015 op zondagmiddag 15 april in Restaurant Smit-Bokkum proeven en wie weet bestellen…ook staat er een heerlijke verse Perlwein Pompete 2017, dat is een alternatief voor de afgezaagde Prosecco en Cava. Ik drink hem op het moment in het zonnetje al, met Aperol en een schijfje sinaasappel als Spritz! Mmm deze kost € 8,–.

Vriendelijke groeten en proost!

Peter J. Jansen

Wijncatalogus van Benier Global Wines 2017